Kdrama Review : The Package

Semalam aku baru je selesai habiskan drama The Package ni. Drama ni sebenarnya dah ditayangkan pada 13 Okt haritu dan last episode dia pada bulan 11, ada 12 episod sahaja. Aku baru berkesempatan nk tengok. So far, this drama was so nice.


Drama The Package ni mengisahkan tentang Yoon So So iaitu seorang tour guide yang bekerja dkt France. Dia jadi tour guide dekat France selepas ditinggalkan oleh suami dia. Actually, parents Yoon So So memang tak bagi dia kahwin dengan lelaki tu. Tapi dia lari dari rumah and tetap kahwin secara senyap-senyap dgn lelaki tu dekat France dan sekarang dia menyesal sbb tak dengar cakap parents dia. Dia pun teruskan hidup dia dekat France dan bekerja as a tour guide.Dan satu hari ni, dia jadi tour guide kepada satu kelompok pelancong yang datang dari Korea. Diorang amik pakej pelancongan ke France, Yoon So-So ni jadi tour guide diorang. Mereka semua ni ada kisah dan kerenah yang tersendiri. San Ma Roo (Jung Yong Hwa) pergi travel seorang diri, selepas bergaduh dan putus dengan girlfriend dia. San Ma Roo dengan Yoon So So ni jadi rapat bila diorang terserempak dan selalu jalan sama-sama dan berkongsi kisah hidup masing masing. Secara tak sedar diorang sebenarnya dah suka sama suka. ^^ Kim Kyung Jae (Choi Woo Shik) pula pergi travel ni dgn girlfriend dia iaitu Han So Ran (Ha Si Eun). Diorang ni dah bercinta hampir 10 tahun. Jung Yeun Sung (Ryu Seung Soo) ni pula bawa seorang gadis iaitu Na Hyun (Park Yoo Na) dan sembunyikan relationship diorang. At first, ada diantara mereka ingat yang diorang berdua ni ada affair, rupanya diorang ni pasangan anak dengan ayah. Oh Gab Soo (Jyung Kyu Soo) dan Han Book Ja (Le Ji Hyun) ni pasangan suami isteri dan mereka yang paling tua dalam kumpulan ni. Oh Gab Soo dlm drama ni jenis yang keras kepala dan agak baran jugak. Tapi isteri dia Han Book Ja, tetap setia dengan dia dan sabar dengan karenah suami dia. Han Book Ja ni sebenarnya ada kanser dan dia rasa macam sedihlah bila fikir dia akan tinggalkan suaminya sbb penyakit dia satu hari nnti. :') Dari tour ni lah mereka belajar sesuatu yg baru and walaupun pada mulanya diorang mcm tak sekepala tapi lama- kelamaan mereka semua jadi rapat mcm satu keluarga. :*


Main Cast : 


Lee Yun Hee as Yoon So So
  Jung Yong Hwa as San Ma Roo


Cast : 

 Choi Woo Sik as Kim Kyung Jae
  Ha Si Eun as Han So Ran
  Ryu Seung Soo as Jung Yeon Sung
  Park Yoo Na as Na Hyun
  Jung Kyu Soo as Oh Gap Soo
 Le Ji Hyun as Han Book Ja


Rating : 
9/10


Bagi aku cerita ni ada kelainan sikit drpd kdrama yg aku tengok sebelum-sebelum ni, selain drpd their funny elements, you can also feel the chemistry between the two leads (So so and Ma Roo). Kita jugak boleh hayati tempat-tempat yg unik and cantik dekat France, Europe ni sbb dia memang tunjukkan sekali tempat-tempat yg dieorang lawati tu. Sumpah seronok dan lawa sangat-sangat tempat kat situ mcm kita sendiri yg ada kat sana. Mana tahu lepasni ada chance nk pergi sana :p ((aminn)) So siapa yg belum tengok boleh lah download atau tonton dekat dramafire .


Okay bye, Thank you for reading :)) 
Love : 
Floralyaa

10 comments:

  1. Best kan? akk tgk cerita ni sbb ada Yong Hwa je..hahaha

    ReplyDelete
  2. Citer ni best sbb ada ypng hwa.
    Huhuuu fanatikkkk kat dia

    ReplyDelete
  3. omaigadddddd kjsdkjkd YONG HWA. k masuk bucket list dh drama ni. thanksss

    ReplyDelete
  4. dah habis tgk drama ini jugak, mmg best...skrg ni tgh lyn drama korea Witch Court plak. Done Follow sini gak :)

    ReplyDelete

Feel free to comment what ever you want and Leave your footprints here so that I can visit you back! Thank you :)